Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Συρία: 62 αντικαθεστωτικοί νεκροί σε ενέδρα του στρατού

Νέες μάχες στο Χαλέπι


Εξήντα δύο αντικαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα σε ενέδρα του συριακού στρατού τα ξημερώματα κοντά στη βιομηχανική πόλη Άντρα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

«Τουλάχιστον 62 αντάρτες έγιναν μάρτυρες, στην πλειονότητά τους νέοι, κι άλλοι οκτώ αγνοούνται μετά την ενέδρα την οποία είχαν στήσει οι δυνάμεις του καθεστώτος τα ξημερώματα στα δυτικά της βιομηχανικής πόλης Άντρα», βορειοδυτικά της Δαμασκού, ανέφερε η ΜΚΟ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν έδωσε απολογισμό των θυμάτων από την ενέδρα, αλλά ανέφερε πως οι αντάρτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην «περίτεχνη» ενέδρα του στρατού ανήκαν στο Μέτωπο αλ Νόσρα, που θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, «όλοι οι τρομοκράτες» σκοτώθηκαν και κατασχέθηκαν τα όπλα τους, περιλαμβανομένων πολυβόλων κι εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων. Σύμφωνα με το SANA, «η ομάδα των τρομοκρατών ανήκε στο Μέτωπο αλ Νόσρα και προσπαθούσε να διεισδύσει στην ανατολική Γούτα για να επιτεθεί σε μια θέση των ένοπλων δυνάμεων».

Ποιοί είναι οι «μάρτυρες» της Αλ Νόρσα; 

Στο βίντεο εδώ μπορείτε να δείτε μέλη της Αλ Νόσρα να καίνε ζωντανούς τρεις στρατιώτες. Για τις «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ που είναι όργανα της Δυτικής χειραγώγησης, αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου άξιο για καταγγελία...

Στην ίδια περιοχή είχαν σκοτωθεί την 21η Ιουλίου τουλάχιστον 49 αντάρτες σε μάχες με το στρατό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στο μεταξύ αντάρτες που συνδέονται με τους ισλαμιστές εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με στόχο να καταλάβουν την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας στο Χαλέπι, κατά την ίδια ΜΚΟ.
«Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις του καθεστώτος μαίνονται κοντά σε κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στη συνοικία Λαϊραμούν», στο δυτικό τμήμα της πόλης αυτής, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
«Περίπου 300 μαχητές οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στην κατάληψη της βάσης Μέναγ μπορούν τώρα να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις αλλού», είπε ο Μοχάμαντ, ένας αντικαθεστωτικός ακτιβιστής στο Χαλέπι, αναφερόμενος στην κατάληψη μιας στρατηγικής σημασίας βάσης της πολεμικής αεροπορίας κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.
Εξάλλου, στην ίδια επαρχία, αντάρτες προσπαθούν να καταλάβουν τα σιιτικά χωριά Νάμπουλ και Ζαχρά οι κάτοικοι των οποίων υποστηρίζουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με έναν αντικαθεστωτικό.
Την 24η Ιουλίου μια πηγή της αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι οι αντάρτες ετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να καταλάβουν το σύνολο της πόλης αλλά και της επαρχίας του Χαλεπιού με τη συνδρομή της Σαουδικής Αραβίας.

Εξάλλου σήμερα σημειώθηκαν δυο αεροπορικές επιδρομές στην Ντούμα, που ελέγχουν οι αντάρτες.
Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας μια έκρηξη από άγνωστη αιτία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ενώ τραυμάτισε δεκάδες στην Ράκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου