Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νταβούτογλου: Η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οιοδήποτε κοινό μέτωπο κατά της Συρίας


Η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οιονδήποτε διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας ακόμα κι αν δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας ευρύτερης συναίνεσης για την ανάληψη δράσης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
"Προτεραιότητά μας ήταν πάντα η κοινή δράση με τη διεθνή κοινότητα, βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλες εναλλακτικές... θα τεθούν στην ατζέντα", τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ.

"Αυτή τη στιγμή 36 με 37 χώρες συζητούν τις εναλλακτικές αυτές. Εάν συγκροτηθεί ένας συνασπισμός κατά της Συρίας στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η Τουρκία θα συμμετάσχει σ' αυτόν", υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

"Εξ αρχής, η Τουρκία υποστήριζε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι στις σφαγές του καθεστώτος του 'Ασαντ. Η ατιμωρησία των ηγετών και των καθεστώτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές υπονομεύει την αποτρεπτική δύναμη της διεθνούς κοινότητας. Αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρούνται", υπογράμμισε ο Tούρκος υπουργός.

Πηγή: ΗΜΗΡΕΣΙΑ - ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου