Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Guardian: Ο χάρτης επίθεσης εναντίον της Συρίας!

Τα σημεία- κλειδιά της επιθετικής ενέργειας που ξεδιπλώνουν ήδη μεθοδικά κυρίως ΗΠΑ και Αγγλία κατά της Συρίας, με την Κύπρο να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος!

Ειδικότερα, βρετανικός χάρτης του Guardian, αποτυπώνει τα 8 βασικά σημεία της ενδεχόμενης επίθεσης κατά του Άσαντ, ανάμεσα στα οποία και η Κύπρος, ενώ εντύπωση προκαλεί η "απουσία" της Κρήτης:
  1. ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ: Βάση του 6ου Αμερικανικού Στόλου
  2. ΑΛΒΑΝΙΑ: 4 πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Αγγλίας
  3. ΣΜΥΡΝΗ: Αεροπορική βάση των ΗΠΑ
  4. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: 4 πλοία των ΗΠΑ εξοπλισμένα με πυραύλους cruise (Τόμαχοκ), τα οποία όμως έχουν ανάγκη τη Ναυτική Βάση της Σούδας στην Κρήτη μας...
  5. ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΥΠΡΟΣ: Βάση της Βρετανικής RAF (πολεμικής αεροπορίας)
  6. ΙΝΣΙΡΛΙΚ ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Αεροπορική Βάση των ΗΠΑ
  7. ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Βάση Αμερικανικών F- 16 και Πάτριοτ
  8. ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: 5ος Αμερικανικός Στόλος Εκτιμάται πάντως ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα αμερικανικά και αγγλικά αεροσκάφη από την Συριακή Αεράμυνα, όπως απέδειξε και η σχετικά πρόσφατη κεραυνοβόλος κατάρριψη τουρκικού μαχητικού.
Η Συρία διαθέτει τα Ρωσικά αντιεροπορικά Pantsir-S1 (SA-22 Greyhound) μεσαίου βεληνεκούς, μεπυραύλους εδάφους-αέρος και πολυβόλα των 30 χιλιοστών, ικανά να εξουδετερώσουν πυραύλους κρουζ ακόμη και αόρατα αεροσκάφη τύπου Stealth!

Επίσης η Συρία διαθέτει και τα Ρωσικά Buk-M2E,πυραυλοφόρα αντιεροπορικά μέσου βεληνεκούς, που μπορεί να καταστρέψουν πυραύλους κρουζ, έξυπνες βόμβες, αεροσκάφη παντός είδους ακόμη και μη επανδρωμένα!
Γι΄ αυτό το λόγο εκτιμάται ότι τουλάχιστον τα αγγλικά Tornado θα εξοπλιστούν με τους πυραύλους Storm Shadow, που μπορούν να αφεθούν με ασφάλεια από 150 μίλια απόσταση μακριά από τον στόχο, ώστε τα αεροσκάφη να είναι εκτός βεληνεκούς της Συριακής Αεράμυνας, με πιθανότερη βάση εξόρμησης την Βρετανική της Κύπρου!

Οι έξυπνοι πύραυλοι Storm Shadow διευθύνονται πετώντας σεχαμηλό ύψος προς την περιοχή κρούσης και όταν την πλησιάσουν ανέρχονται ψηλά, απορρίπτουν την κωνική κεφαλή τους και ανιχνεύουν με υπέρυθρα συστήματα τον ακριβή στόχο (κτίριο, μονάδα διοίκησης κλπ) με βάση στοιχεία και εικόνες που έχουν φορτωθεί στη μνήμη τους και τότε πέφτουν καταπάνω του! Αν όμως υπάρχει αμφισβήτηση στόχου και κίνδυνος παράπλευρων απωλειών (κατοικημένες περιοχές-άμαχοι) τότε ο πύραυλος "προτιμά" να πέσει σε ουδέτερο σημείο, παρά να χτυπήσει λάθος στόχο...

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Τα τελικά σχέδια και η επιλογή των όπλων και των θέσεων, θα κλειδώσουν στην πλέον κρίσιμη σύσκεψη των Στρατηγών ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας και άλλωνσήμερα στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϋ, θα ληφθούναποφάσεις επί χάρτου, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα δώσει η έρευνα των Επιθεωρητών του ΟΗΕ και η παράλληλη συλλογή στοιχείων από Αμερικανικές και κυρίως Ισραηλινές Υπηρεσίες!

Πάντως όλα δείχνουν ότι η Επίθεση είναι αποφασισμένη και μόνο κάτι πολύ απρόσμενο ή δυναμικό θα την εμποδίσει ή θα την αναβάλει!

Το ερώτημα είναι:

  • Θα δράσουν ΗΠΑ και Αγγλία χωρίς έγκριση του ΟΗΕ; Το έχουν πάντως ξανακάνει... στη Σερβία...
  • Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία και το Ιράν; Εξαρτάται από την ποιότητα και το βάθος της Αμερικανικής επέμβασης...
  • Κινδυνεύει η περιοχή να οδηγηθεί σε γενική ανάφλεξη; Πολύ πιθανόν ναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου